Bloemkoolsoep met spekjes
2020-02-29- Course: Voorgerecht
- Niveau:Beginner
- Add to favorites
Average Member Rating
(2 / 5)
3 People rated this recipe
Ingredients
- 2 uien, gesnipperd
- 3 eetlepels kerriepoeder
- 2 eetlepels olijfolie traditioneel
- 1 pot bouillon met rundvlees
- 1 bloemkool, in kleine roosjes
- 800 gram CelaVita Panklare aardappelen, in dobbelstenen
- 2 bosuitjes, in ringetjes
- 8 plakjes ontbijtspek, vleeswaar
- 8 sneetjes roggebrood
Fruit de uien en de kerriepoeder 5 min. in de hete olie.
Voeg de aardappelen en de bloemkool toe en bak ze al omscheppend 5 min. mee.
Schenk de bouillon erbij (zonder het vlees) en voeg 3 potten water toe.
Kook de groenten in ? 10 min. helemaal gaar.
Schep met een schuimspaan 3 flinke lepels groenten uit de soep en houd ze apart.
Pureer de soep met een staafmixer en schep de achtergehouden groenten, het vlees uit de bouillon en de bosui erdoor. Serveer de soep met roggebrood belegd met ontbijtspek.