Bloemkoolsoep met broccoli recept

2020-02-24
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Ingredients

  • 1 l kalfsbouillon
  • halve bloemkool (ca. 500 gram)
  • 250 gram broccoli
  • 50 gram boter
  • 60 gram bloem
  • 4 eidooiers
  • 0,5 dl room (of koffieroom)

-De bloemkool in de bouillon gaarkoken en pureren.

-50 gram boter in een pan uit laten bruisen, de gezeefde bloem toevoegen, dit geheel af laten koelen ( = roux )-Warme kalfsbouillon met gepureerde bloemkool op de roux gieten en al roerend aan de kook brengen (ca. 10 minuten laten uitkoken).

-.De broccoli in kleine roosjes snijden en in de soep beetgaar maken, afsmaken met peper, zout en nootmuskaat.

-Vlak voor het opdienen de eidooiers en room toedienen, de soep mag nu niet meer koken.

Ingrediënten:,