Bloemkoolsoep met broccoli recept

2020-02-24
    Average Member Rating

    forkforkforkforkfork (0 / 5)

    0 5 0
    Rate this recipe

    fork fork fork fork fork

    0 People rated this recipe

    Ingredients

    • 1 l kalfsbouillon
    • halve bloemkool (ca. 500 gram)
    • 250 gram broccoli
    • 50 gram boter
    • 60 gram bloem
    • 4 eidooiers
    • 0,5 dl room (of koffieroom)

    -De bloemkool in de bouillon gaarkoken en pureren.

    -50 gram boter in een pan uit laten bruisen, de gezeefde bloem toevoegen, dit geheel af laten koelen ( = roux )-Warme kalfsbouillon met gepureerde bloemkool op de roux gieten en al roerend aan de kook brengen (ca. 10 minuten laten uitkoken).

    -.De broccoli in kleine roosjes snijden en in de soep beetgaar maken, afsmaken met peper, zout en nootmuskaat.

    -Vlak voor het opdienen de eidooiers en room toedienen, de soep mag nu niet meer koken.

    Ingrediënten:,