Asperge roomsoep recept

2020-02-23
    Average Member Rating

    forkforkforkforkfork (0 / 5)

    0 5 0
    Rate this recipe

    fork fork fork fork fork

    0 People rated this recipe

    Ingredients

    • 300 g schoongemaakte dunne, witte asperges
    • 9 dl kippenbouillon (of groentebouillon)
    • zoutsnufje suiker
    • 1 sjalot
    • 30 g boter
    • 30 g bloem
    • 1 bakje creme fraiche
    • 1 el fijngehakte peterselie
    • 2 el fijngehakte kervel
    • (versgemalen) peper
    • hardgekookt ei

    Snijd de kopjes (ca. 2 cm) van de asperges en houd ze apart.Snijd de rest van de
    asperges in stukken.Breng de aspergestukken in de bouillon aan de kook en kook ze in
    ca. 20 minuten gaar.Laat de bouillon afkoelen.Pureer de aspergestukken met een staafmixer, of wrijf ze door een zeef, in de koude
    bouillon.Kook intussen de kopjes van de asperges in een beetje water met zout en een
    snufje suiker beetgaar in ca. 12 minuten.Snipper de sjalot fijn.Verhit de boter in
    een soeppan en fruit de sjalot glazig.Voeg de bloem toe en laat dit al roerend ca. 2
    minuten op laag vuur garen.Voeg beetje bij beetje en al roerend het asperge-bouillon
    mengsel toe en breng de soep al roerend aan de kook.Voeg de aspergekopjes toe.Meng
    de creme fraiche met peterselie en kervel.Roer het mengsel door de soep en breng de
    soep zo nodig verder op smaak met peper en zout.

    Ingrediƫnten:, ,