Soep-Recepten.nl

Soep - Recept Zwitserse kaassoep


  • Ingredienten:
1 ui, gesnipperd
50 gram boter
50 gram bloem
1 tl gedroogde dragon
5 dl melk
3 kruidenbouillontabletten
2 dl droge witte wijn
250 gram geraspte emmentaler
1 el citroensap
125 ml slagroom
75 gram rucola, grof gehakt
  • Beschrijving:
In (soep)pan boter verhitten, ui 1 minuut zachtjes fruiten. Bloem en dragon toevoegen en 1 minuut meebakken (bloem mag niet donker kleuren). Scheutje voor scheutje melk toevoegen en blijven roeren tot gladde saus ontstaat. Kruidenbouillontabletten erboven verkruimelen. Wijn en 1 1/2 liter kokend water toevoegen en soep aan de kook brengen.
Kaas in gedeelten door soep mengen en al roerend laten smelten. Blijven roeren tot gladde, lichtgebonden soep ontstaat. Op smaak brengen met peper. Eventueel citroensap toevoegen als soep niet homogeen bindt.
Slagroom halfstijf kloppen. Soep overdoen in terrine en op rechaud warmhouden. Slagroom en rucola in kommetjes op buffet zetten, voor garnering.

Reacties op Zwitserse kaassoep

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: