Soep-Recepten.nl

Soep - Recept Indische kerriesoep


  • Ingredienten:
<br><br>1 ui
<br>1 banaan
<br>1 appel
<br>1 l bouillon
<br>20g boter
<br>2 eetlepels bloem
<br>1 eetlepel kerriepoeder
<br> mespuntje suiker
<br>75g gepelde amandelen
  • Beschrijving:
<br><br>Maak de ui schoon en snipper deze.
Pel de banaan en snijd deze in plakjes.
Schil de appel, boor het klokhuis eruit en snijd de appel in stukjes.
Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui glazig.
Voeg de appel en banaan toe en bak deze even mee.
Giet er dan een klein scheutje water bij en laat het 5 minuten zachtjes stoven.
Roer er dan de bloem en kerriepoeder door en giet beetje voor beetje de bouillon erbij.
Breng de soep aan de kook, draai dan de hittebron wat lager en laat de soep 10 minuten zachtjes koken.
Hak de amandelen grof en rooster ze in een droge koekenpan.
Breng de soep zonodig nog op smaak met nog wat kerriepoeder en roer er een mespuntje suiker door.
Bestrooi de soep met de geroosterde amandelen.

Reacties op Indische kerriesoep

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: