Soep-Recepten.nl

Soep - Recept Andijvie a kerriesoep


  • Ingredienten:
<br><br>2 eetlepels olie
<br>1 ui
<br>1 teentje knoflook
<br>1 eetlepel kerriepoeder
<br>1 appel
<br> citroensap
<br>1 aardappel
<br>1 l groentebouillon (tablet)
<br>200g andijvie
<br> peper
<br> zout
  • Beschrijving:
<br><br>Pel de ui en het knoflookteentje en snipper deze.
Schil de appel, boor het klokhuis er uit en snijd de appel in blokjes.
Besprenkel de appelblokjes met wat citroensap.
Schil de aardappel en snijd deze in blokjes.
Maak de andijvie schoon en snijd deze in reepjes.
Verhit de olie in een pan en fruit herin de ui en knoflook glazig.
Voeg dan de kerriepoeder, appel en aardappel toe en bak dit alles even mee.
Voeg dan 2,5 deciliter van de bouillon toe en breng dit aan de kook.
Draai dan de hittebron wat lager, leg een deksel op de pan en laat het 10 minuten zachtjes koken.
Voeg dan de rest van de bouillon en de andijvie toe en laat dit nog 5 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep met een staafmixer en breng het op smaak met peper en zout.

Reacties op Andijvie a kerriesoep

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: