Soep-Recepten.nl

Soep - Recept Kerrie - andijviesoep


  • Ingredienten:
<br><br>1 ui
<br>1,5 eetlepel kerriepoeder
<br>1 appel
<br> citroensap
<br>1 aardappel
<br>4dl groentenbouillon (tablet)
<br>200g andijvie
<br> peper
<br> zout
<br>3 eetlepels olie
<br>3 sneetjes witbrood
<br> kruidenboter
  • Beschrijving:
<br><br>Maak de ui schoon en snipper deze.
Schil de aardappel en snijd deze in blokjes.
Schil de appel, boor het klokhuis eruit en snijd de appel in blokjes.
Besprenkel de appelblokjes met wat citroensap.
Maak de andijvie schoon, snijd deze in dunne reepjes en was deze.
Verhit 2 eetlepel olie in een pan en fruit hierin de ui en kerriepoeder eventjes.
Voeg dan de aardappelblokjes en appelblokjes toe en bak deze een paar minuten mee.
Giet dan 2,5 deciliter bouillon erbij, breng het aan de kook, leg een deksel op de pan en laat het 10 minuten zachtjes koken.
Snijd de korstjes van het brood en snijd deze in reepjes.
Besmeer de broodreepjes aan beide kanten met kruidenboter.
Verhit 1 eetlepel olie in een pan en bak hierin de reepjes brood aan beide kanten mooi bruin.
Voeg de andijvie en de rest van de bouillon toe aan de soep.
Laat de soep nog een paar minuten zachtjes koken en breng dan de soep op smaak met peper en zout.
Geef de gebakken reepjes brood er apart bij.

Reacties op Kerrie - andijviesoep

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: