Soep-Recepten.nl

Soep - Recept Borsjt bietensoep


  • Ingredienten:
<br><br>1 ui
<br>500g ongekookte rode bietjes
<br>1 appel
<br>citroensap
<br>2 stengels bleekselderij
<br>1 rode Spaanse peper
<br>100g champignons
<br>25g boter
<br>2 eetlepel olie
<br>6dl kippenbouillon
<br>1 eetlepel komijnzaadjes
<br>1 laurierblaadje
<br>zout
<br>peper
<br>100g ham
<br>1 rookworst
<br>1,5dl zure room
<br>1 eetlepel gehakte dille
  • Beschrijving:
<br><br>Schil de bietjes en snijdt ze in stukjes.
Schil de appel, boor het klokhuis eruit, snijdt hem in stukjes en besprenkel deze met citroensap.
Maak de bleekselderij schoon en snijdt deze in stukjes.
Was de rode peper, snijdt hem in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en snijdt de peper in stukjes.
Maak de champignons schoon en snijdt deze in plakjes.
Snijdt de ham in blokjes en de rookworst in plakjes.
Doe de bietjes, appel, bleekselderij, rode peper en champignons in een grote pan en voeg er de olie en de boter aan toe.
Doe er 3 eetlepel bouillon bij, leg een deksel op de pan en laat dit alles 15 minuten zachtjes koken.
Wel af en toe roeren.
Doe er dan de komijnzaadjes, de rest van de bouillon, laurierblad, 1 eetlepel citroensap, wat zout en peper bij.
Laat dit alles nog 30 minuten zachtjes koken en boeg de laatste 10 minuten de blokjes ham en plakjes rookworst toe.
Schep de zure room op de borsj en strooi er wat peterselie over.

Reacties op Borsjt bietensoep

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: