Soep-Recepten.nl

Soep - Recept Kippensoep met rijstnoedels vietnamese


  • Ingredienten:
1 soepkip van 1500 g
1 ui
2 wortelen
2 stengels bleekselderij
1 theelepel ketumbar
3 steranijs
1/2 theelepel peperkorrels
7,5 cm kaneelstokje
1 stukje gemberwortel licht geplet
6 dl kipbouillon
zout
1 lepel suiker
100 g Oosterse rijstnoedels
vietnamese vissaus
1 ui in dunne ringen
3 gehakte sjalotjes
4 takjes gehakte peterselie
4 takjes gehakte basilicum
1 blikje bamboespruiten
sap van 1 limoen
zwarte peper
verse jalapeñopeper in ringen eventueel
chilipoeder eventueel
  • Beschrijving:
Maak de kip schoon, leg haar in een ruime soeppan en giet er water op tot de kip helemaal is bedekt.
Breng aan de kook en schuim af.
Voeg de ui, de wortelen en de selderij in hun geheel toe en laat alles op middelhoog vuur ± 1 uur koken tot de kip helemaal gaar is.
Giet de bouillon door een zeef en houd het vlees apart.
Doe de koriander, de zwarte peperkorrels en de steranijs in een thee-ei of in een kruidenbuiltje en hang dat in de gezeefde bouillon.
Voeg het kaneelstokje, het stukje gemberwortel en de kippenbouillon van tablet toe en laat ± 20 minuten verder koken.
Verwijder dan de kruiden, het kaneelstokje en de gember en voeg de suiker en zout en/of vissaus naar smaak toe.
Kook de rijstnoedels beetgaar, spoel ze vlug met warm water af om het zetmeellaagje te verwijderen.
Doe de noedels in een diepe pan, leg er het gekookte kippenvlees op, voeg de sjalot en de peterselie toe, leg er de uiringen op en schep er de bouillon
over.
Breng de soep opnieuw aan de kook en strooi er vlak voor het serveren de basilicum, de bamboespruiten, eventueel de chilipeper en het chilipoeder, het limoensap en wat zwarte peper in.

Reacties op Kippensoep met rijstnoedels vietnamese

  • Samantha Nicola(13 nov 2010 @ 18:44)
    Waarom bouillonblokjes toevoegen terwijl je perfect een bouillon kan trekken met de soepkip?
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: