Soep-Recepten.nl

Soep - Recept Mosselsoep elsas


  • Ingredienten:
1.5 kg verse mosselen
100 gr sjalotten
100 gr wortelen
ruim 1/2 liter vleesbouillon
1/4 liter zurige witte wijn
zout
witte peper
60 gr roomboter
60 gr bloem
100 gr champignons
4 el room
1 bosje dille
  • Beschrijving:
Hak de schoongemaakte sjalotten fijn. Maak de wortelen schoon en snijd ze in schijfjes.
Breng de bouillon met wijn, zout en peper aan de kook.
Voeg de sjalotten, de wortelen en de schoongemaakte mosselen toe.
Laat het geheel 8 tot 10 minuten koken tot de schelpen open staan.
Verhit ondertussen de boter in een steelpan, voeg de bloem toe en blus met een deel van het kooknat. Giet het overige nat weg.
Voeg de schoongemaakte, gewassen en fijngesneden champignons toe en laat alles circa 10 minuten zachtjes koken.
Neem ondertussen de mosselen uit de schelpen en doe ze in de soep.
Breng het gerecht op smaak, voeg de room toe en strooi er de gehakte dille over.

Reacties op Mosselsoep elsas

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: