Soep-Recepten.nl

Soep - Recept Romige bloemkoolsoep met champignonlaagje


  • Ingredienten:
1 bloemkool

150 g kastanjechampignons

3 eetlepels boter

1/2 bospaddenstoelen-bouillontablet

1 pakje roomkaas naturel (100 g)

1/2 zakje verse bieslook (a 25 g)
  • Beschrijving:
Bloemkool schoonmaken en in roosjes verdelen, stronken in stukjes snijden. Bloemkool in 500 ml water in 10 min. gaar koken. Champignons schoonmaken en in kleine stukjes snijden. In koekenpan boter verhitten en champignons ca. 5 min. bakken en vocht laten verdampen. Champignons met zout en peper bestrooien. Met staafmixer of keukenmachine bloemkool in water pureren. Bloemkoolsoep aan de kook brengen en bouillontabletten toevoegen en laten oplossen. Roomkaas door soep roeren en al roerend laten smelten. Bieslook fijnknippen. Soep met zout en peper op smaak brengen. Soep over vier borden/kommen verdelen. Bieslook door champignons scheppen. Champignons over soep verdelen.

Reacties op Romige bloemkoolsoep met champignonlaagje

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: