Soep-Recepten.nl

Soep - Recept Champignoncreme soep met basilicum


  • Ingredienten:
250 gram runderkalfsbotten,
1 ui,
1 prei,
1;4 selderijknol,
2 takjes selderij,
1 wortel,
1 bosje peterselie,
1 laurierblaadje,
1 blaadje lavas,
1 teentje knoflook,
1 kruidnagel,
2 liter water,
zout,
peper uit de molen
  • Beschrijving:
Spoel het vlees en de botten goed af onder de koude kraan. Spoel ook de groen?ten goed af, maak ze schoon, schil ze en snij alles in stukken (met uitzondering van de ui). Zet vlees en groenten op met 2 liter water en laat alles aan de kook komen. Schil intussen de ui, maak er een inkeping in en prik daarin de kruidnagel. Spoel de peterselie af, verwijder droge en bruine blaadjes en voeg de peterselie bij de in?houd van de soep pan. Wanneer het water aan de kook komt, verschijnt er een laagje schuirn. Schep dat af, draai het vuur klein en voeg de ui, de kruiden en wat zout toe. Laat de bouillon vier tot vijf uur trekken. Schuim hem regelmatig af om hem mooi helder te houden.
Laat de bouillon afkoelen, schep het laagje gestold vet af en zeef er de groenten, botten en vlees uit. Zeef de bouillon daarna nog eens door een natgemaakte netel?doekse lap (of een andere fijngeweven doek). Langzaam in laten koken tot 1 liter.
De champignons zorgvuldig schoonborstelen en (eventueel) kort naspoelen m t koud water. De onderste stukjes van de steeltjes wegsnijden, kleine champignons heel laten, grotere exemplaren halveren. Droogdeppen met een schone theedoek of wat keukenpapierBoter in een pan verhitten, de champignons toevoegen en langzaam laten garen. Na een minuut of vijf de bloem over de champignons strooien en langzaam laten garen. Beetje voor beetje de bouillon toevoegen en de gebonden soep een minuut of tien tegen de kook aan laten staan.
Intussen de basilicum afspoelen, droge en gruine blaadjes en steeltjes verwijde?ren en de blaadjes droogdeppen en fijnhakken.
De eieren splitsen en de eidooiers verroeren met de sherry en de room. Een beetje soep door deze liaison roeren en de liaison vervolgens door de champignon?soep roeren. De fijngehakte basilicum door de cremesoep roeren en de soep op smaak brengen met zout en versgemalen peper.

Reacties op Champignoncreme soep met basilicum

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: