Soep-Recepten.nl

Soep - Recept Bloemkool-mosterdsoep


  • Ingredienten:
1 bloemkool - 1 aardappel - 2 tenen knoflook - 1 ltr. (natriumarme) bouillon (Buon Bio) - 2 el room of creme fraiche of soja cuisine - 1 opgehoopte el (natriumarme) groffe mosterd - versgemalen peper - (olijf)olie
  • Beschrijving:
Maak de bouillon. Was en snijd de bloemkool. Schil de aardappel en snijd in blokjes. Snijd de knoflook fijn.Verhit olie in pan, fruit de knoflook hierin en laat niet bruin (en bitter)worden zoals ik vandaag deed! Voeg de bloemkool en aardappel toe en roerbak een aant. minuten.
Giet de bouillon erbij en laat aan de kook komen. Op zacht vuur de bloemkool gaar laten worden. Haal van vuur en pureer met staafmixer (of in blender). Voeg mosterd, room en peper toe, mix en zet evt. weer op vuur om op te warmen. Van te voren maken is niet alleen handig, maar zorgt ook dat de smaken beter intrekken.
Garneer de soep evt. met wat peterselie of strooi er wat kappertjes op. Vertel me hoe dat smaakte, want ik heb het zelf nog niet geprobeerd!

Reacties op Bloemkool-mosterdsoep

  • Fred(20 mrt 2009 @ 14:01)
    Geachte heer/mevrouw, Vaak ben ik aan het surfen opzoek naar nieuwe recepten en bij toeval kwam ik uw recept tegen van de bloemkool-mosterdsoep en ik heb het deze week gemaakt en ik vond het heerlijk,wat een idee om er mosterd doorheen te doen. Ik heb wel iets aangepast n.l.de bouillon,dat doe ik altijd op mijn eigen manier,soms met een schenkel of een mergpijp met kruiden en bij en ik heb twee soorten mosterd gebruikt,de groninsche scherpe mosterd en een limburgse zachte mosterd,maar uw recept vind ik heerlijk,bij deze complimenten,ik kan mij bijna niet voorstellen dat er nog niemand op heeft gereageerd. Ik ben nu ook zeer benieuwd naar uw andere recepten. Helaas heb ik geen kappertjes kunnen gebruiken want die had ik niet meer in huis,maar ook zonder dat was het een heerlijke soep. Met vriendelijke groeten, Fred
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: