Soep-Recepten.nl

Soep - Recept Erwtensoep met roggebrood en spek


  • Ingredienten:
400 g spliterwten, 4 preien, 1/4 knolselderij, 2 schouderkarbonades, 3 vleesbouillontabletten, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, 2 eetlepels fijngehakte bladselderij, zout, versgemalen peper.
  • Beschrijving:
Stort de spliterwten in een zeef en spoel ze af. Snijd de schoongemaakte preien in ringen. Snijd de geschilde knolselderij in blokjes.Breng 1,5 liter water aan de kook. Kook de spliterwten, die niet geweekt hoeven te worden, in ongeveer 40 minuten gaar. Voeg na 10 minuten de blokjes knolselderij en de hele karbonades toe en na 30 minuten de preiringen. Roer als alle groenten gaar zijn de bouillontabletten en de verse kruiden door de soep. Snijd de gare karbonades in stukjes. Breng de soep op smaak met zout en peper.

Reacties op Erwtensoep met roggebrood en spek

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: