Soep-Recepten.nl

Soep - Recept Goulashsoep van wil


  • Ingredienten:
500 gram rundvlees of magere hamlappen in blokjes gesneden, 1 groot blik tomatenpuree, 1 pak gezeefde tomaten, 1 pak mager rookspek van 200 gram in reepjes, 1 blikje doperwten, 2 winter wortels in stukjes, 1 groene paprika heel fijn gesneden, 3 uien gesnipperd, 1 doos champignons in plakjes, 1 1/2 liter bouillon, 25 gram boter, 1 1/2 eetlepel milde paprikapoeder, 2 teen knoflook, 4 aardappels in hele kleine stukjes gesneden, 1 theelepel cayennepeper
  • Beschrijving:
Veeg het vlees met een vochtige doen af. Verwijder zonodig vet en zenen. Snijd het vlees in kleine stukjes van ong. 1 cm. Kruid ze goed pittig met zout en peper.
Laat de boter in een grote braadpan smelten. Voeg de spekjes toe en bak ze uit. Fruit de uien, de uitgeperste knoflook en de paprika die in kleine stukjes is gesneden toe en bak tot ze gaar zijn. Voeg de stukjes vlees, gezeefde tomaten, tomatenpuree, bouillon, paprikapoeder, winterwortel en champignons toe. Breng al roerende aan de kook. Laat de goulashsoep op een zacht vuur in een gesloten pan 2-3 uur stoven tot het vlees gaar is. Af en toe roeren.
Schil de aardappelen en snij ze in hele kleine blokjes. Voeg ze bij de soep en kook dit alles tot de aardappelen gaar zijn. Voeg de doperwten en de cayennepeper toe en breng de soep zonodig op smaak met peper en zout.
Serveer met turks brood of stokbrood met kruidenboter. Voeg des gewenst nog wat water of bouillon toe omdat deze soep nogal indikt.

Reacties op Goulashsoep van wil

  • gerrit(23 okt 2011 @ 11:01)
    dit was heeel lekker Wil. ik vond de pepper aan de zware kant Wil. groeten gerrit
  • Toine(12 dec 2014 @ 22:07)
    Hoi Wil: heerlijke soep!!!
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: