Soep-Recepten.nl

Soep - Recept Bloemkoolsoep met spiesjes van kruidig gehakt


  • Ingredienten:
-400 g bloemkool (in roosjes gesneden)
-1 sjalot (fijngesnipperd)
-1 teentje knoflook (fijngesneden)
-boter
-1/2 l melk
-1/2 l kippenbouillon
-2 lente-uitjes (fijngesneden)

voor het gehakt:
-300 g varkensgehakt
-1 eierdooier
-2 eetlepels geraspte ui
-1 th lepel zout
-1 th lepel chilipoeder
-1 mespunt gemalen komijn
-1 th lepel gemalen zwarte peper
-arachideolie
-boter
  • Beschrijving:
- Fruit het gesnipperde sjalotje en de look aan in wat boter.
-Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak nog eens 2 minuten door.
-Giet de bouillon en de melk over de groenten en laat alles 20 minuten rustig sudderen.- Meng het gehakt met de dooier, de ui, het zout en de specerijen.
-Rol het mengsel tot 4 langwerpige worstjes.
-Bak die 5 minuten in olie en boter half om half en rijg ze daarna op de houten spiesjes.
-Mix de bloemkool tot een gladde soep en breng op smaak met peper en zout.

Reacties op Bloemkoolsoep met spiesjes van kruidig gehakt

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: