Soep-Recepten.nl

Soep - Recept Aardappel-en preisoep met mosselen en palm


  • Ingredienten:
400 g aardappelen. 350 g prei. 1 kilo mosselen. een stengel bleekselder . een wortel. een laurierblaadje. een klein doosje saffraan. o,5 I groentebouillon . een flesje Palm .2 el fijn geknipte bladselderij . peper uit de molen . zout
  • Beschrijving:
1. Geschilde aardappelen in stukken snijden. Prei in ringetjes snijden. Aardappel en prei met een snuifje zout gaar koken. Vervolgens met wat kookvocht pureren en warm houden.
2. De bleekselder en gekuiste wortel in stukjes snijden. De mosselen met de stukjes bleekselder, wortel, het laurierblaadje en de helft van het bier koken. Af en toe omschudden. Niet geopende mosselen verwijderen en het stoofvocht zeven.
3- De mosselen uit de schaal verwijderen en warm houden. Het mosselvocht door de warme puree roeren. Saffraan, de rest van het bier en groentebouillon erdoor roeren en nog drie tot vijf minuten goed verwarmen.
4. Vervolgens de fijn geknipte bladselderij erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout. Samen met de warme mosselen over voorverwarmde soepborden of soepkommen verdelen

Reacties op Aardappel-en preisoep met mosselen en palm

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: