Soep-Recepten.nl

Soep - Recept Champignonroomsoep


  • Ingredienten:
250 g champignons
30 g boter (bakboter)
1 ui
2 sjalotten
40 g bloem (tarwebloem)
15 dl bouillon
1 dl room
1 eierdooier
1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
  • Beschrijving:
De champignons schoonmaken, in schijfjes snijden en gaarstoven in een weinig boter.

In de rest van de boter de fijngesneden ui en gesnipperde sjalot even aanfruiten. Bestrooien met bloem en aanlengen met de hete bouillon.

Even laten doorkoken, de gestoofde champignons toevoegen en op smaak brengen.

De soep afwerken met een eierdooier en room. Versieren met fijngehakte peterselie.

Reacties op Champignonroomsoep

  • Peter Meeuwis(20 mrt 2016 @ 09:14)
    Lekkere soep. heb de tweede keer een eigen toevoeging gedaan. met wit van een prei twee tenen en twee theelepels kerrie knoflook en 200 gr champignons smaak laten afgeven afblussen met 200 ml witte wijn dan bloem room en twee lepels creme fraiche toevoegen door de zeef en dan 250 gr grotchampignons erin gaar koken. is ook lekker
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: