Soep-Recepten.nl

Soep - Recept Kerrie kokossoep met gehaktballetjes en mie


  • Ingredienten:
300 gr. varkensgehakt30 gr. kokoszoutversgemnalen peper1 stengel sereh
3 eetl. arachide olie1 kleine ui, fijngehakt2 eetl. kerriepoeder2 teentjes
knoflook, geperst1 rode peper, van zaad ontdaan en in ringen gesneden1 l. kippenbouillon
2 dl. kokosmelk100 gr. mihoen50 gr. tauge
  • Beschrijving:
Meng, in een kom, het gehakt met kokos, zout en peper door elkaar.Rol kleine balletjes
van het gehakt.Kneus de sereh door er met de platte zijde van een koksmes enkele malen
op te slaan.Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de sereh, ui,
kerriepoeder, knoflook en rode peper circa 3 minuten op zacht vuur.Voeg de bouillon aan
het uienmengsel toe, breng de soep aan de kook en laat deze circa 25 minuten op zacht vuur
trekken.Verwijder de serehstengel uit de soep en voeg de kokosmelk toe.Breng het gerecht opnieuw
aan de kook.Voeg de gehaktballetjes toe en laat deze circa 5 minuten garen.Voeg de
mihoen toe en kook deze kort mee tot het gaar is.Breng het gerecht op smaak met zout en
peper.

Reacties op Kerrie kokossoep met gehaktballetjes en mie

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: