Soep-Recepten.nl

Soep - Recept Stevige tomaten wintersoep


  • Ingredienten:
250 gram poulet; 250 gram soepballetjes (kant&klaar AH);250 gram boerensoepgroente (AH);3 flinke aardappels;1 courgette;1 rode ui;8 tomaten;1 pakje gezeefde pomodori (AH);3 vleesbouillontabletten;2 liter water;1 scheutje gembersiroop;verse tijm;verse basilicum
  • Beschrijving:
Laat het poulet met de 3 vleesbouillontabletten, wat takjes verse tijm en 1 liter water in de snelkookpan in 30 minuten gaar worden.Ontvel de tomaten (maak met een scherp mesje een kruis aan de onderkant van de tomaten en dompel ze 2 minuten onder in kokend water, het vel is nu makkelijk te verwijderen). Schil de aardappels en snijd ze in grove stukken;was de courgette, snijd de uiteinden eraf en snijd in grove stukken; pel de ui en snijd ook de ui in grove stukken. Was de basilucum en hak ze fijn.Haal het poulet uit de pan als deze gaar is en voeg dan aardappels, courgette,ui,tomaten en wat verse tijm aan de bouillon toe. Zet nu de pan weer op en laat onder druk nog 15 minuten koken. Haal na 15 minuten koken de takjes tijm uit de pan en maak aardappels, courgette,ui en tomaten in de pan fijn met een staafmixer. Voeg nu de gezeefde pomodori toe,het resterende water,een scheutje gembersiroop,de boerensoepgroente,de soepballetjes en het poulet. Laat het geheel nog zachtjes 15 minuten doorkoken en voeg tot slot de vers gehakte basilicum toe.
Mocht de soep te dik zijn voeg dan nog wat water toe. Maak de soep eventueel op smaak af met wat zout en wat grof gemalen peper.

Reacties op Stevige tomaten wintersoep

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: