Soep-Recepten.nl

Soep - Recept Aardappel- en aardperensoep met tijm mascarpone e


  • Ingredienten:
500 g aardperen, geschild en gehakt
250 g aardappels, geschild en gehakt
ongeveer 200 g hazelnoten, geroosterd en in stukjes gehakt
150 g mascarpone
2 klontjes boter
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 uit fijngehakt
1 flinke handvol tijm, alleen de blaadjes
zout en zwarte peper uit de molen
ruim 1 liter groentebouillon
Nodig voor de bouillon:
selderij, venkel, wortel, ui en prei, tomaten, knoflook
tijm, rozemarijn, laurier, peterselie en rode peper
Eventueel gedroogde paddestoelen
  • Beschrijving:
Bereiding groentebouillon:
Vul de grootste diepe pan die je hebt voor de helft met water doe daar de grof gehakte geurige groenten in zoals selderij, venkel, wortel, ui en prei, tomaten, knoflook, kruiden en specerijen zoals tijm, rozemarijn, laurier, peterselie en rode peper. Als je gedroogde paddestoelen in huis hebt kun je die er ook bij doen. Ze geven een verrukkelijke smaak aan de bouillon. Giet de pan verder vol met koud water, breng aan de kook en laat de bouillon met de deksel op de pan 1-2 uur trekken. Groentebouillon blijft in de een koelkast een week goed en in de vriezer wel 2 tot 3 maanden.Smelt de boter in een grote pan en fruit daarin de knoflook, de ui, de aardperen, de aardappels en de tijm op een laag vuur. Giet de bouillon erbij, breng aan de kook en laat de soep 30 min. pruttelen of tot de aardappels en aardperen gaar zijn. Pureer de soep grof of glad. Warm de soep weer op, doe de mascarpone erbij en breng de soep op smaak met zout en peper.

Reacties op Aardappel- en aardperensoep met tijm mascarpone e

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: