Soep-Recepten.nl

Soep - Recept Een turkse mosselsoep midye corbasi


  • Ingredienten:
2 kilo mosselen 1 grote aardappel, geschild en in blokjes gesneden prei, kleingesneden 3 stengels bleekselderij met bladeren, kleingesneden 1 tl kaneel 1 el komijn cayennepeper peper en zout 4 lente-uitjes, zeer klein gesnipperd 750 gram tomaten, ontveld en in blokjes gesneden sap van een halve citroen grote bos peterselie, fijngehakt.
  • Beschrijving:
Maak de mosselen schoon en kook ze (bijvoorbeeld in witte wijn) . Zeef het mosselvocht boven een andere pan en leng het wat water aan tot ongeveer 1.25 liter. De aardappel, prei en selderij, peper en zout, cayennepeper , kaneel ,en komijn toevoegen en ongeveer 20 minuten laten stoven. Intussen e mosselen uit hun schelpen halen en opzij leggen. De lente-uitjes aan de soep toevoegen en 5 minuten laten meekoken. Indien nodig, water toevoegen. Vlak voor het opdienen de tomaten, het citroensap, de peterselie en de mosselen toevoegen en door en door verwarmen.

Reacties op Een turkse mosselsoep midye corbasi

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: