Soep-Recepten.nl

Soep - Recept Notensoep met venkel


  • Ingredienten:
1 venkelknol met venkelgroen;
125 g ongezouten cashewnoten;
40 g boter;
30 g bloem;
9 dl water;
2 kruiden- of groentebouillontabletten;
1 bekertje (125 ml) schenkbare creme fraiche;
1 dl droge witte wijn;
peper en zout
  • Beschrijving:
Snijd de steel en stronk van de venkel. Bewaar het venkelgroen voor garnering. Halveer de venkel en snijd of schaaf de helften in dunne ringen. Maal de noten fijn met de staafmixer of in de keukenmachine.Smelt de boter in een soeppan. Roerbak de venkelreepjes
3 minuten. Strooi de bloem en de gemalen noten erover en bak ze al roerend 2 minuten. Giet er in gedeelten 9 dl water bij, voeg de bouillontabletten toe en kook de soep zachtjes 10 minuten. Roer daarna de creme fraiche en
de wijn erdoor en verwarm zonder te koken. Meng het gesneden venkelgroen door de soep. Breng op smaak met peper en zout. Serveer geroosterd brood met kruidenboter bij de soep.

Reacties op Notensoep met venkel

  • Sarah(11 feb 2011 @ 20:19)
    Heerlijk! zal dit in de toekomst nog maken :)
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: