Soep-Recepten.nl

Soep - Recept Egyptische linzensoep


  • Ingredienten:
-250 g linzen
-1/4 l water
-1 liter vleesbouillon
-1 ui
-1 laurierblaadje
-2 kruidnagels
-2 knoflooktenen (gepeld)
-zout en witte peper
-1/2 th lepel fijngemalen kummel
-40 g boter
-2 uien (fijngesnipperd)
-4 tomaten (ontveld en in 4 gesneden)
-peterselie
  • Beschrijving:
-de linzen 1 nacht laten weken-de volgende dag de bouillon aan de kook laten komen en de linzen, de gepelde volledige ui (bestoken met de kruidnagel en knoflook), laurierblad toevoegen
-kruiden met zout en peper en de kummel
-op een zacht vuurtje 25 min laten koken
-na 15 min in een andere pan de boter verhitten en de fijngehkate uien glazig laten worden, dan de tomaten toevoegen en 10 min meebakken
-de bestoken ui en laurier uit de pan nemen en de soep pureren
-verwarm de gepureerde soep terug (niet koken)
-doe de soep in een terrine en voeg het uien tomaatmengsel erbij
-bestrooien met wat gehakte peterselie

Reacties op Egyptische linzensoep

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: