Soep-Recepten.nl

Soep - Recept Hongaarse goulashsoep


  • Ingredienten:
50 gr boter
50 gr ontbijtspek in blokjes
2 teentjes knoflook
500 gr runderpoelet
2 uien
1 rode en 1 groene paprika
1 prei
1 grote aardappel
2 tomaten
peper
1 volle eetlepel paprikapoeder
1 blok goulashkruiden
1 1/2 liter water
2 bouillontabletten
lavas, kummel
1 eetlepel maizena
cayennepeper of chilipoeder
  • Beschrijving:
Snijd de knoflook fijn, de uien grof, de paprika's en de aardappel in kleine blokjes en de prei in ringen.
Ontvel de tomaten en snijd ze klein.
Smelt de boter in een grote, diepe pan, doe de spekblokjes erbij en bak die licht uit.
Voeg de knoflook toe en fruit die even mee.
Draai het vuur lager en voeg achtereenvolgens, onder voortdurend omscheppen, het vlees, de uien, de paprika's de prei en de aardappel toe.
Zet nu de volle hitte weer onder de pan en schep de inhoud nogmaals goed door elkaar.
Strooi er de versgemalen peper en paprikapoeder over.Draai, als de ingredienten beginnen te kleuren en geuren, het vuur weer lager en voeg het water, het goulashkruidenblok, de bouillontabletten, de tomaten, kummel en lavas toe.
Sluit de pan en laat de soep op heel laag vuur 3 uur of langer trekken.
Vermeng de maizena met wat water en giet dit mengsel 10 minuten voor het serveren en terwijl de soep goed aan de kook is, al roerend in de pan, zodat de soep gaat binden.
Voeg voor een extra pikante smaak nog wat cayennepeper of chilipoeder toe.

Reacties op Hongaarse goulashsoep

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: