Soep-Recepten.nl

Soep - Recept Mosselsoep elzas


  • Ingredienten:
-1,5 kg mosselen
-100 g sjalotten
-100 g wortelen
-ruim 1/2 l vleesbouillon
-1/4 l zurige witte wijn
-zout, witte peper
-60 g roomboter en 60 g bloem
-100 g champignons
-4 eetlepels room
-1 bosje dille
  • Beschrijving:
-hak de sjalotjes fijn
-kuis de wortels en hak ze in schijfjes-breng bouillon met wijn, zout, peper aan de kook
-voeg sjalotjes, wortels en de schoongemaakte mosselen erbij
-laat 10 min koken tot de schelpen open staan
-verhit ondertussen de boter in een steelpan
-voeg bloem erbij en blus met een deel van het kooknat
-giet het overige nat weg
-voeg de schoongemaakte en fijngesneden champignons erbij en laat alles circa 10 min zacht koken
-neem ondertussen de mosselen uit de schelpen en doe ze in de soep
-breng het gerecht op smaak, voeg de room erbij en strooi de gehakte dille erover

Reacties op Mosselsoep elzas

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: