Soep-Recepten.nl

Soep - Recept Duitse uiensoep


  • Ingredienten:
500 gr uien
40 gr boter of margarine
15 gr bloem
1 liter hete vleesbouillon (zelfgemaakt of van blokjes)
witte peper
bovendien:
2 sneetjes witbrood
20 gr boter of margarine
2 eidooiers
1 glas witte wijn
4 eetlepels (slag)room
zout
witte peper
1/2 bosje peterselie
1/2 bosje bieslook
(eventueel 1 fijngehakt knoflookteentje)
  • Beschrijving:
Uien pellen en in fijne ringen snijden. Boter of margarine in een pan verhitten. Uiringen daarin in 3 minuten glazig bakken. Met bloem bestrooien en onder goed doorroeren 1 minuut laten door zweten. Dan begiten met de hete vleesbouillon. Kruiden met zout en peper en 20 minuten laten pruttelen.Sneetjes brood ontkorsten en in 1 cm grote blokjes snijden. Boter of margarine in een koekenpan verhitten. Blokjes brood daarin in 5 minuten aan alle kanten goudgeel bakken. Pan van het vuur nemen. Eidooier losroeren met de witte wijn en de room. Kruiden met peper en zout. peterselie en bieslook onder de koude kraan afspoelen en droogdeppen. Peterselie fijnhakken, bieslook fijnsnijden. Uiensoep van het vuur nemen en het eimengsel erdoor roeren. De soep nu afgedekt 2 minuten laten trekken.

Reacties op Duitse uiensoep

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: