Soep-Recepten.nl

Soep - Recept Erwtensoep met chorizo


  • Ingredienten:
2 middelgrote uien
1 bos bladselderij
900 gr diepvries doperwten (2 pakken)
50 gr boter (of margariene)
200 gr rookspekreepjes
500 gr gesneden prei
250 gr gesnedne winterwortels
250 gr voorgekookte aardappelblokjes ('dobbeltjes')
1 laurierblad
2 potten runderbopuillon(met stukjes soepvlees)
1 runderrookworst
250 gr chorizo (stukje)
zout en peper
  • Beschrijving:
Snipper de uien.
Snijd het seldferijgroen fijn.Breng in een pan de diepvriepdoperwten met 1/2 liter water aan de kook.
Kook ze 15 minuten en pureer ze met de staafmixer.
Laat intussen in de soeppan de boter heet worden.
Schep de spekjes in de pan en roerbak ze knapperig, zodat ze vet loslaten.
Neem de spekjes uit de pan en schep ze op een dubbel laagje keukenpapier.
Schep de uiensnippers in de pan en roerbak ze 2-3 minuten.
Voeg de prei,wortels en aardappels toe en roerbak 5 minuten.
Leg het laurierblad en de selderijstelen in de pan.
Roer de erwtenpuree erbij,schenk de inhoud van de potten bouillon (met vlees)erbij,voeg 1,5 liter water toe en breng de soep onder regelmatig roeren aan de kook.3
Kook de soep zachtjes 25 minuten,zodat de groentes gaar worden.
Snijd de rookworsten in plakjes en de chorizo worst in halve of kwartplakjes.
Voeg de worst de laatste 10 minuten toe,zodat
ze mee warmen.Verwijder het laurierblad en de selderijstelen.Breng de soep op smaak met zout en peper en voeg het selderijblad en de knapperige spekreepjes toe.

Reacties op Erwtensoep met chorizo

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: