Soep-Recepten.nl

Soep - Recept Champignonroomsoep met crostini


  • Ingredienten:
Voor de soep:
800 gram champignons
2 el olijfolie
1 ui
1 teentje knoflook
1/2 dl droge sherry
1 blokje groentebouillon, opgelost in 1/2 liter heet water
1 1/2 dl lichte room
cayennepeper
4 takjes kervel
zout en versgemalen peper
Voor de crostini:
4 sneetjes stokbrood
10 zwarte olijven
1 el tomatenpuree
1 el olijfolie
8 champignons
1 teentje knoflook
  • Beschrijving:
Spoel alle champignons snel onder de kraan, dep ze droog en hak ze klein. Pel de ui en het teentje knoflook en hak ze fijn.
Verhit 2 el olijfolie in een ruime pan. Bak de ui en de knoflook erin. Doe er na 1 minuut de champignons bij en laat 10 minuten op een laag vuur bakken. Roer zo nu en dan om.
Roer de sherry en de groentebouillon bij de champignons. Vul eventueel aan met water tot de champignons onder staan. Laat 10 minuten koken. Kruid met wat cayennepeper (enkele mespuntjes) en zout. Pureer de massa met een mixer. Houd de soep warm op een laag vuur. Zet de grill aan.
Verhit voor de crostini 1 el olijfolie in een pan. Bak daarin de 8 champignons tot ze zacht en bruin zijn. Plet het teentje knoflook; doe hetzelfde met de zwarte olijven en hak vier van de gebakken champignons fijn. Meng de knoflook, de olijven, de tomatenpuree en de champignons, en kruid met wat zwarte peper. Stamp deze moes fijn.
Snijd de steel van de 4 overblijvende champignons en vul de hoeden met de moes. Bestrijk de buitenkant van de sneetjes stokbrood met olijfolie. Zet de champignons op de 4 sneetjes stokbrood en zet 5 minuten onder de grill.
Roer de room door de soep en breng nog even tot aan het kookpunt. Haal de pan van het vuur en verdeel de soep over 4 borden. Leg in elk bord een crostini met een champignon erbovenop. Garneer met een takje kervel.

Reacties op Champignonroomsoep met crostini

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: