Soep-Recepten.nl

Soep - Recept Champignoncremesoep met uien


  • Ingredienten:
25 g boter
1 el olijfolie, extra vierge
4 lente-uitjes, in plakjes
400 g champignons, klein gesneden
1 aardappel van gemiddelde grootte, geschild en in blokjes
850 ml groentebouillo
4 tl room
sap van 1 citroen
zeezout
versgemalen zwarte peper
verse peterselie, fijngesneden
voor de knapperige uien:
zonnebloemolie
1 grote ui, in dunne ringen gesneden
1 el bloem
  • Beschrijving:
Verhit de boter in een grote pan en bak daarin de lente-uitjes en de champignons 5 min. op een gemiddeld tot hoog vuur totdat ze zacht zijn en het meeste vocht verdampt is. Doe er de aardappel, groentebouillon, peper en wat zout bij en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur lager, doe de deksel op de pan en laat alles 20 min. pruttelen. Laat daarna het mengsel afkoelen.
Bereid ondertussen de uien. Verhit 1 cm olie in een koekenpan. Haal de uiringen door de lboem, doe ze in de koekenpan en bak ze daarin 5 min. totdat ze knapperig zijn en lichtgeel van kleur. Laat de ringen uitlekken op keukenpapier.
Pureer de soep in de keukenmachine en schenk deze daarna weer terug in de pan. Voeg de room en citroensap toe en verhit de soep langzaam. Schenk de soep in kommen en doe de knapperige uien erbovenop. Garneer de soep met fijngesneden peterselie.

Reacties op Champignoncremesoep met uien

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: