Soep-Recepten.nl

Soep - Recept Bruine bonensoep met bacon en uien


  • Ingredienten:
450 - 500 gram bruine bonen; 2 laurierblaadjes; 250 gram bacon, dunne plakken, in smalle reepjes gesneden; 25 gram boter; 400 gram uien, gesnipperd; 2 teentjes knoflook, ragfijn gehakt; 3 tabletten voor groenten- of runderbouillon; zout; zwarte peper uit de molen; 2 eetl. fijngesneden bieslook.
  • Beschrijving:
Spoel de peulvruchten enkele malen in ruim koud water. Laat ze in 2 liter koud water weken. Trek er tenminste 12 uur voor uit. Kook de bruine bonen in het weekwater gaar. Voeg de laurierblaadjes aan het weekwater toe. Laat de gekookte bonen op een zeef uitlekken. Zeef het kookvocht en houd het apart. Verhit een droge koekenpan en bak de baconreepjes boven een niet al te hoog afgestelde warmtebron in ca. 5 minuten goudbruin en knapperig. Neem ze uit de pan en houd ze apart. Voeg de boter aan het in de pan achtergebleven spekvet toe. Fruit de uien er zolang in tot ze wat kleur hebben gekregen. Schep de knoflook er door. Neem 1 minuut daarna de pan van de warmtebron. Gebruik de staafmixer of keukenmachine om van de bruine bonen en enkele eetlepels van het kookvocht een fijne puree te maken. Breng 1 3/4 liter kookvocht aan de kook. Laat de bouillontabletten er in oplossen. Roer daarna de bonenpuree er door en breng alles aan de kook. Klop de soep even flink met een garde op. Doe er daarna de baconreepjes en de uien bij. Laat de soep dan nog even zachtjes koken. Proef de soep en voeg naar smaak wat zout en peper toe.

Reacties op Bruine bonensoep met bacon en uien

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: