Soep-Recepten.nl

Soep - Recept Broccolisoep met kerriecroutons


  • Ingredienten:
600 gram broccoli -
1 grote ui -
3 kippenbouillon tabletten -
1 theelepel korianderpoeder -
sap van 1 sinaasappel -
125 gram creme fraiche -
4 eetlepels fijngehakte peterselie -
zout en versgemalen peper -
6 sneetjes wittebrood voor de croutons -
3 eetlepels olijfolie voor de croutons -
2 theelepels kerrie voor de croutons
  • Beschrijving:
Verwarm voor de croutons de oven voor op 200?C. Snijd het licht aangevroren brood zonder de korst in blokjes. Doe ze in een kom, bedruppel ze met de olie en schep goed door. Verdeel ze over de met bakpapier beklede bakplaat en laat ze in 8 tot 10 minuten goudbruin bakken. Bestrooi ze met de kerrie en schud goed om.Verdeel de broccoli in roosjes, schil de stelen en snijd ze in plakjes. Kook de broccoli in weinig water met wat zout in circa 10 minuten goed gaar. Snipper intussen de ui en laat omscheppend in de olie glazig fruiten. Breng de bouillontabletten met 1,5 liter water aan de kook. Pureer de uitgelekte broccoli met de ui en een scheutje van de bouillon in de food-processor of de blender, of draai door een fijne zeef. Roer de broccolipuree met het korianderpoeder, het sinaasappelsap en de creme fraiche door de bouillon. Proef of er nog zout en/of peper bij moet en roer er kort voor het serveren de peterselie door. Klop de soep luchtig met een garde of met de staafmixer. Geef de croutons apart.

Reacties op Broccolisoep met kerriecroutons

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: