Soep-Recepten.nl

Soep - Recept Bisque de homard - kreeftensoep


  • Ingredienten:
500 gr verse kreeft
75 gr boter
1 ui, gehakt
1 wortel, in stukjes
1 stengel bleekselderij, in stukjes
3 eetlepels cognac, plus extra voor het serveren (naar keuze)
2,5 dl droge witte wijn
1 liter visbouillon
1 eetlepel tomatenpuree
75 gr rijst
1 bouquet garne
1,5 dl room, plus extra voor de garnering
zout, witte peper en cayennepeper
  • Beschrijving:
Snijd de kreeft in stukken. Smelt de helt van de boter in een grote pan en fruit de groenten tot ze zacht zijn. Voeg de kreeft toe en blijf roeren tot alle schalen rood zijn gekleurd.Schenk de cognac erover en steek het aan. Voeg als de vlammen doven de wijn toe en laat deze tot de helft inkoken. Schenk de visbouillon erbij en kook hem 2-3 minuten zachtjes. Haal dan de kreeft eruit.Voeg de tomatenpuree, rijst en het bouquet garni toe en kook dit tot de rijst zacht is. Haal intussen het kreeftenvlees uit de schalen en doe de schalen terug in de pan. Snijd het vlees in blokjes.
Verwijder als de rijst gaar is, de grote stukken schaal. Pureer het mengsel in een keukenmachine en wrijf het door een fijne zeef boven een schone pan. Roer de soep goed en verwarm hem tot hij bijna kookt. Breng de soep op smaak met zout, peper en cayennepeper en roer op laag vuur de room erdoor. Snijd de resterende boter in blokjes en roer deze door de bisque.

Reacties op Bisque de homard - kreeftensoep

  • Timo(7 apr 2012 @ 16:46)
    Recept februari 2012 gemaakt. Echt geweldig en te evenaren met zoals ik hem in een restaurant gegeten heb. Ik vind hem geweldig en maak hem nu (april 2012) weer klaar.
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: