Soep-Recepten.nl

Soep - Recept Een kippenroomsoepje met hazelnoten en amandelen


  • Ingredienten:
3 eetl. boter, 3 eetl bloem, 1.25 liter koppenbouillon van 2 tabletten, 250 ml slagroom, 500 gram kippenpuree,60 gram hazelnoten heel fijn gehakt, 165 rauwe kipfilet fijngemalen, 1 geraspte ui, peper en zout, ? tl basilicum, ? tl tijm, ? tl paprikapoeder, 1 eiwit, 2 eetl lichte room, 30 gram amandelschaafsel 30 gram hazelnoten helemaal fijn gehakt.
  • Beschrijving:
Smelt de boter in een grote steelpan en roer de bloem erdoor tot een roux en laat nog 2 min. op een laag vuur staan. Voeg 750 ml kippenbouillon, slagroom, kippen- en hazelnootpuree toe. Breng het geheel aan de kook en laat het 20 minuten sudderen op een laag vuurtje.
Meng de gemalen kip, ui,kruiden, eiwit en lichte room door elkaar in een kom. Druk het door een zeef en verdeel het i kleine balletjes. Breng de resterende kippenbouillon aan de kook en doe de balletjes erin. Zet het vuur laag en laat het 10 min. sudderen. Neem de balletjes uit de bouillon en voeg ze toe aan de soep.
Serveer op een mooi bord. En garneer met stukjes geroosterde amandelschilfers.

Reacties op Een kippenroomsoepje met hazelnoten en amandelen

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: