Soep-Recepten.nl

Soep - Recept Bloemkoolroomsoep


  • Ingredienten:
300 gr bloekool in roosjes gesneden, 1 dl water gemengd met melk, 15 gr ongezouten boter, 1 ui gesnipped, 1 prei alleen het witte deel in dunne ringen, 15 gr bloem, 7 1/2 dl melk, zout en peper
  • Beschrijving:
Doe de bloemkool in een pan met 1 dl water . Voeg eventueel melk toe,zodat de bloemkool volledig onderstaat. breng het geheel aan de kook en laat het circa 7 min. op een laag pitje koken tot de bloemkool gaar is. Pureer de bloemkool met het kooknat in de keukenmachine tot een glad mengsel.
2. fruit de ui en de prei op laag vuur in hete boter, maar zorg dat ze niet te bruin worden. Laat de groente afgedekt 5 min.sudderen. voeg de bloem toe en bak al roerend minstens 1 min. tot de bloem gooudgeel is. Neem de pan van het vuur en roer de melk erdoor tot een glad mengsel ontstaat. zet de pan weer op het vuur en breng het geheel aan de kook; blijf roeren. Voeg de gepureerde bloemkool toe.Haal de pan van het vuur en doe het deksel erop.
3. Garnering.
Kook de bloemkoolroosjes ca 2 min.in kokend water en laat de roosjes uitlekken in een vergiet. Verhit de geklaarde boter of de olie en bak het brood snel goudbruin.Laat de croutons op keukenpapier uitlekken. Als u zout over de croutons strooit, blijven ze lekker krokant.
5. Warm de soep weer op en voeg naar smaak peper en zout toe.schep de soep in kommen. Voeg room toe als u hem te dik vindt. garneer de soep met bloemkoolroosjes kervel en de croutons. SMAKELIJK

Reacties op Bloemkoolroomsoep

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: