Soep-Recepten.nl

Soep - Recept Courgettesoep met een garnituur van kip en garnale


  • Ingredienten:
2 courgetten
2 uien
10 dl gevogeltefond
200 g kippenfilet
150 g Noordzeegarnalen (gepeld)
1 tomaat
1 dl room
1 teentje knoflook
1 takje tijm
1 blaadje laurier
1 takje peterselie
10 g kervel
200 g amori (gekrulde pasta)
peper
zout
  • Beschrijving:
Schil een gedeelte van een courgette met de dunschiller en snijd deze schil in een fijne brunoise. Snijd uit dezelfde courgette ook nog een zestal flinterdunne repen van ongeveer 4 cm breed. Verwijder de zaadlijsten en snijd de rest van de courgette in stukjes.

Stoof de gesnipperde uien aan in wat olijfolie, voeg de stukjes courgette toe en blus met de kippenfond. Voeg een kruidentuiltje (tijm, laurier, peterseliestengels) toe en laat alles onder deksel een halfuur sudderen. Verwijder het kruidentuiltje, mix de soep en giet ze door een puntzeef. Kruid met peper en zout.

Fruit de brunoise van courgetteschil beetgaar in een scheut olijfolie met de geperste knoflook. Snijd de kipfilet in dunne reepjes en laat ze in een beetje olijfolie lichtjes aanbraden. Laat ze afkoelen en meng ze met de garnalen.

Bekleed de wand en de bodem van vier beboterde ringen (5 cm doorsnede) met repen courgette en vul de ringen op met het kip- en garnalenmengsel. Stoom 10 minuten.

Ontvel de tomaat, verwijder de pitten en snijd in kleine blokjes.

Plaats elke ring in een voorverwarmd bord en schik er tomaatblokjes en plukjes kervel op als garnering. Lepel hete soep rond de ringen en werk af met de brunoise van de courgetteschil en wat room. Verwijder voorzichtig de ringen.

Reacties op Courgettesoep met een garnituur van kip en garnale

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: