Soep-Recepten.nl

Soep - Recept Caldo verde-soep - portugese maaltijdsoep


  • Ingredienten:
3 eetlepels olijfolie vergine, reuzel of varkensvet
2 uien, in vieren en in ringen
4 knoflooktenen, geperst
1 hete, groene peper, zoals serrano, in
de lengte opengesneden
125 g langkorrelrijst
175 gaardappels, in blokjes van 1 cm
1 grote bos verse peterselie
2 grote bossen verse koriander
250 gr groene kool, zoals savooiekool
125 gr snijbiet, spinazie, groen van biet of broccoliroosjes
1,5 liter pittige varkensbouillon
50 gr bacon of pancetta
1-2 theelepels karwijzaad
zeezout en vers gemalen peper
  • Beschrijving:
Verhit de olie of het vet in een grote pan met dikke bodem.


voeg uien. knoflook. peper. rijst en aardappels toe en fruit

alles 2-3 minuten. Hak de peterselie en de koriander en


bewaar van elk de helft. Doe de rest in de pan. gevolgd door

de kool en de groene groenten. Schenk de varkensbouillon erbij en zout en peper naar smaak.Breng de soep aan de kook.zet een deksel op de pan en laat


alles 20-25 minuten zachtjes koken. totdat alles moesachtig

en zacht is. Giet door een vergiet of een zeef. bewaar het


vocht en de vaste delen. maar gooi de peper weg. Doe de

achtergehouden peterselie en koriander in een foodprocessor of blender. voeg ongeveer een derde van het vocht en de

vaste delen toe en draai dit tot puree. Doe de puree samen met het overgebleven vocht en de groente.terug in de pan

en breng weer aan de kook.
Proef en breng op smaak.

Snijd intussen. als u bacon gebruikt. deze in luciferstokjes of als u pancetta gebruikt in blokjes.

Doe de reepjes of blokjes in een kleine pan en bak ze in hun

eigen vet tot ze knapperig zijn. Schenk de inhoud van de pan

in de soep. Verhit het karwijzaad in een andere pan tot het geurt.

Reacties op Caldo verde-soep - portugese maaltijdsoep

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: